tiistai 16. kesäkuuta 2009

Nolauksen kutsu

Nähtävästi joka kerta, kun päätän, etten enää päivitä tätä blogin irvikuvaa, saan jotain aihetta tai jonkun aiheen luomaa intoa päivittää. Nyt on käynyt niin, että minut on taas kutsuttu jonnekin. Muuan naisihminen kutsui minut ja koko joukon muita juhlistamaan erästä tapahtumaa tässä lähiaikoina. Se tarkoittaa joukkokokoontumista jollain terassilla juomisen merkeissä. Säästääkseni meidät kaikki kommenttien kirjoittamisen ja lukemisen vaivalta sanottakoon, että vaikka piehtaroin näön vuoksi ehkän, ein ja ehdottoman ein välillä, olen päättänyt meneväni (aikovani mennä). Mutta vängätään nyt ensin vastaan.

1. Kutsuja on puolituttu. Ei, vaan oikeastaan neljäsosatuttu. Suurin osa kutsutuista on minulle käytännössä vieraita. Kuten kaikki tiedämme, minä ja joukko vieraita on harvinaisen havainnollinen esimerkki kemioiden puutteesta, aineiden keskinäisestä reagoimattomuudesta. Luultavasti häviäisin paikalta taas kerran lyötynä miehenä, ei minusta taaskaan ollut olemaan ihminen toisille ihmisille.

2. Koska kutsuja on neljäsosatuttu... Ei, vaan oikeastaan kahdeksasosatuttu, ei hän luultavasti ole tarkoittanut kutsua minua oikeasti, vaan näön vuoksi sen takia, että on joskus kuullut nimeni mainittavan, ja ehkä koska tunnen joitakin hänen tuntemiaan ihmisiä. Olen siis ei-toivottu vieras.

3. Koska kutsuja on tarkemmin ajateltuna kuudestoistaosatuttu ja muut kolmaskymmenestoinenosatuttuja, pilaan muiden iltapäivän olemalla paikalla. Mitä minä siellä muka teen?

Mutta en minä tiedä. Minut nyt kuitenkin on kaikesta huolimatta kutsuttu, ja muistan olleeni puhekontaktissakin kyseisen henkilön kanssa silloin tällöin. Hän on muodostamani käsitykseni mukaan ihan mukava ihminen. Olen myös selvästi puheväleissä muutaman muun kutsutun kanssa, joten ehkä tilaisuus ei ole niin kiusallinen. Niin ja taannoin useasti mainittu salainen kiinnostuksenkohde on kutsuttu myös. Äh.

Kävin taannoin muuten baarissa. Ihan rohkeasti, yksin, viikonloppuiltana. En voi kuitenkaan tietää, millaisiin urotekoihin olisin pystynyt, ellei joku miespuolinen kapakoiden vakioasiakas olisi ängennyt seuraani alle 5 minuuttia sen jälkeen, kun saavuin baariin ja pysynyt siinä koko pirun illan käyden välillä vikittelemässä itseään 20 vuotta nuorempia naisia tuloksetta. Harmiton ja ihan hauska jeppehän se tietysti oli, mutta käytännössä koko ilta tuhlautui siihen. Kun pääsin siitä viimein eroon, oli jo melko myöhä, ikäiseni ihmiset olivat kai vaihtaneet jo Helsinkiin tai lähteneet muuten vain uusien partnereidensa kanssa tiehensä. Joku keski-ikäinen nainen, hänkin vähän sen oloinen että viinan kanssa on tehty jo pidempään tuttavuutta, kävi kuitenkin houkuttelemassa minua vielä toiseen baariin. Hänkin tosin mainitsi olevansa miehensä kanssa liikkeellä.

8 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Vastalause! Pelkkää spekulaatiota!

(Tulipa ikävä Matlockia ja muita hyviä lakisarjoja. ;)

Eipä, vaan vaan ajatus. Jos joku puoli- tai vaikka kolmanneskymmenennesosatuttu kutsuu jonnekin, eikö juuri silloin pitäisi olettaa olevansa haluttu vieras? Koska tällaisella henkilöllä ei liene mitään sosiaalista pakotetta kutsua näin etäistä tuttua yhtään mihinkään. Vai onko ajattelussani elefantin mentävä aukko?

:o

Lord B. kirjoitti...

Sama kävi minullakin mielessä. Toisaalta hän on saattanut kutsuvieraita (meitä ei ollut mitenkään vähää) kerätessään olla hieman ajattelematon, ja kutsua vahingossa kaikenmaailman kuudeskymmenesneljäsosatuttuja.

Panu kirjoitti...

Voisit kertoa salaiselle kiinnostuksenkohteellesi olevasi hänestä salaa kiinnostunut. Jos et vaikuta hullulta raiskaajalta, hän voi olla imarreltu tai liikuttunut. Poikaystävä hänellä voi hyvinkin jo olla, mutta jos hän on kunnon ihminen, hän ei varmasti ota sitä loukkauksena. Lukeeko hän tätä blogia?

Lord B. kirjoitti...

En tietenkään voi ihan varma olla siitä, lukeeko hän tätä, mutta olisin erittäin yllättynyt, jos lukisi. Mistä sitä tietenkään tietää. Varmastikaan ei tunnista. Tunnustus tuntuu yhtäkkiä viettelevältä ajatukselta - olet oikeassa kyllä siinä, että kunnon ihminen ei pillastuisi tunnustuksesta ja jos hän ei ole kunnon ihminen, niin tulisipa sekin selväksi ja voisi keskittyä olemaan salaa kiinnostunut muista.

Ongelma tietysti on, että pitäisi kai ensin päästä keskusteluetäisyydelle ennen kuin edes harkitsee moisia tempauksia.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se on kutsujan ongelma jos kutsuu ei-toivottuja ihmisiä ja he tulevat paikalle, ei sen kutsutun. Ja yleensä ihmiset eivät kutsu sellaisia joita eivät halua mukaan, jos kyse ei ole jostain sukujuhlista tai sellaisesta tilaisuudesta, jossa yleensä annetaan paljon lahjoja.

Anonymous kirjoitti...

Munat ovat kutsutut, mutta kyrvät valitut.

Anonymous kirjoitti...

Hoi, sinä tylsyyden herra!
Lupasit maaliskuussa vastata naisten treffi-ilmoituksiin, oletkos ryhtynyt toimeen? Tee nyt niitä aloitteita hyvä mies, kesä on ja naiset ovat villeinä (sinuunkin),
t. Simppa

Anonymous kirjoitti...

hei, se ettei sinun ja muiden välille oikein synny "kemioita" pippaloissa johtuu yhtä paljon (=50%) sinusta kuin niistä muista. ne muut voivat siis hyvällä syyllä tulkita, että et ilmeisesti tykkää heistä.