tiistai 24. maaliskuuta 2009

Istu ja pala

Olin tänään paikassa (vapaapäivä!), jossa istuin ja luin paikoillani useita tunteja. Valitsin tietentahtoen paikan, joka on syrjässä kaikesta, mutta josta näen paljon. Muissakin pöydissä istui ihmisiä, mutta tilaa oli joka tapauksessa. Sitten paikalle saapuu kaunis, nuori tyttö. Harjoittelen hetken ihmisiin päin katsomista, ja jään sitten naureskelemaan hiljaa mielessäni, että pääsenpäs taas kerskumaan, kuinka taas joku valitsi epäilemättä tarkkaan harkiten paikan mahdollisimman kaukaa minusta. Ja sitten tämä tulee istumaan ihan viereeni.

Voi sitä kauhua. En tietenkään uskaltanut katsoa päinkään. Yritin kyllä sitäkin, ikään kuin epähuomiossa olisin vain sattunut katsomaan, mutta pää kääntyi vain sen verran, että näin vierustoverini kädet. Lopulta nainen otti ja lähti, ja pystyin jälleen kääntämään päätäni oikealle vapautuneesti. Ulkona olikin kaunis päivä. Sitten paikalle paukkaa toinen kaunis nuori nainen, ja istuutuu viereeni, vaikka saakura istumapaikkoja olisi kyllä! Mitä tämä nyt on? Maksaako joku heille siitä? En minä ainakaan - omalla kohdallani prostituutio on poissa laskuista ja toivon, ettei minun vuokseni ketään pakotettaisi ihmisarvoa riistävään työhön.

26 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Tuo on muuten hirveä tunne kun menee niin lukkoon ettei voi edes päätään kääntää ja katsoa vieressä olevaa. Pahinta siinä on se, että tajuaa ettei sille tunteelle ole mitään järkevää syytä, muttei silti pysty voittamaan itseään ja rauhoittumaan. Toisaalta se pieni helpotuksen tunne kun se tilanne laukeaa ja voi rentoutua, kun se toinen ihminen lähtee pois, auttaa vähän sen harmituksen kanssa mikä tuosta tilanteesta väistämättä seuraan kun sitä jälkeenpäin ajattelee.

Lord B. kirjoitti...

Helppoa se on vielä, kun on kuitenkin tilaa ympärillään. Näin on käynyt myös joskus esimerkiksi junassa ja vielä niin, että itse istuu ikkunapaikalla, vieressä joku tuntematon nainen. Siinä ei uskalla liikuttaa päätään, ei käsiään, ei mitään, ettei vahingossa kosketa toista tai muuten vain ole häiriöksi.

Anonymous kirjoitti...

http://iskuri.net/index.php?prof=386412&inr=14&s=0&osp=1&hsp=2&imax=27

Lord B. kirjoitti...

Vaikuttaa mukavalta tytöltä, mutta todennäköisesti haluaa lapsia ("sänkyyn leikkimään pupuja", "pidät lapsista"). Minä en valitettavasti halua, en ainakaan tässä elämäntilanteessa. Muuten alkaisin varmaan luonnostelemaan hänelle vastausta. Olen juonut yhden oluen, joten saatan olla matalaestoisessa nousuhumalassa.

Fascia kirjoitti...

Tuota noin, tuo pidät lapsista repliikki tarkoittaa deitti-slangissa sitä että sillä on omia lapsia jo ja se että kirjoittaa pidän lapsista taas tarkoittaa ei haittaa vaikka sinulla olisi jo lapsia.

Fascia kirjoitti...

http://iskuri.net/index.php?prof=378546&inr=26&s=0&osp=1&hsp=2&oika=27&imin=18&imax=28&kau=1013&kaupl=50

Tuoltahan löytyy kaikenlaista kiinnostavaa tyttölasta :p

Anonymous kirjoitti...

Vittu mitkä ammattipessimistien kokoontumisajot täällä on. Hyvä hyvä, jollei naiset kelpaa niin olkaa sit yksin.

Fascia kirjoitti...

Semmoista vielä, että naiset, varsinkin yksinistuvat naiset eivät valitse paikkaansa täysin sattumalta kahvilassa. Miehet ehkä toimivat niin, mutta naiset vain harvoin.

seeds kirjoitti...

Tuo fascian kommentti on kyllä totta. Itsestä vastenmielisen olisen miehen viereen ei istuttaisi, ellei olisi ihan pakko. Sehän saattaisi vaikka alkaa puhumaan tms.

Gc kirjoitti...

Olet selvä YTM/KTM. Silloin kun minä olin vielä nuori ja salskea, elämäni oli vähän samanlaista, mutta nykyään kukaan nainen juuri kukaan nainen ei istu esimerkiksi bussissa viereeni, vaikka mitä yrittäisin. Silti nykyään usein juttelen ja yritän kerjätä puhelinumeroita. Viina tietysti juon nykyään aika paljon:) Mutta useimmiten en ole humalassa kun jotain yritän. Vaikka toisen miehen on ehkä vähän vaikea arvioida toisen miehen ulkonäköä, minusta olet aivan asiallisen näköinen tyyppi eivätkä kaikki naiset aina välitä lievästä lihavuudesta, monille heistä nimenomaan kasvot ovat tärkeitä.
Olisin mielelläni samassa tilanteessa, but beware, vaikka alkaisitkin jutella naisille, jos et osaa vikitellä naista, mitään ei välttämättä tapahdu.

Annikki kirjoitti...

Voi ihme. Aina jos minä istun jonkun viereen, eikä se ala puhumaan minulle, tai edes katso päin, oletan, että herran tähden miten rumana se minua varmaan pitää. Lähdenpä häiritsemästä. Niin sitä vaan kaikki istutaan hädissään yksin vierekkäin!

Aamu kirjoitti...

Suomalaiset on joskus niin herttaisia. Vierekkäin kauhusta kankeina.

Pälli kirjoitti...

Niin, mitähän se kuuluisa norsu meistä ajattelee? :D

Allekirjoitan kyllä tuon, mitä Gc kirjoitti ulkonäköön liittyen. Kaiken.

katu ei kirjoitti...

Tuo kolmannen kommentoijan linkkaama tytsy hei oikeasti vaikutti aika fiksulta ja mielenkiintoiselta! Minä ainakin vastaisin, jos olisin kumppania hakemassa ja lesbo.

(Enkä sano tätä suinkaan pelkästään siksi kun jotenkin kirjoitustyyli ja ajatusmaailma äkkiseltään muistutti hieman meikäläistä - ehkä ulkonäkökin? - jos nyt ei oteta noita lapsijuttuja ym huomioon. Ja jos sanoo että tykkää lapsista niin ei takuulla tarkoita että on lapsia, kamoon. Ei kannata tuollaisen antaa estää)

Mutta niin, sen verran nyt tässä neuvon kun olen kai niinku puolituttukin, että kannattaa lopettaa itsensä haukkuminen. Ihan siitä syystä, että jos sanot ihmisille olevasi huono, ihmiset uskovat sen eivätkä halua olla kanssasi. Olen nähnyt tämän molemmilta puolilta; olen siis ollut se, joka on itseään mollannut (ja jäänyt yksin) ja myös se, joka on jatkuvasti kuunnellut kun toinen valittaa olevansa niin karsea. Ja kyllä minusta alkoi tuntua, että jaa, no niin se kyllä itseasiassa onkin, nyt kun kerran asiasta tuli puhe.

Ei tuo ole mikään helppo juttu toteuttaa, enkä itsekään onnistu aina, mutta toivottavasti joskus tulevaisuudessa. Saa toki rauhassa joskus vuodattaa jos vituttaa, eikä tarvitse valehdella sen enempää itselleen kuin muillekaan, mutta vieraille ihmisille ei kannata yksinkertaisesti toistella sitä omaa huonoutta, oli se totta tai ei. Useimmiten se ei kuitenkaan ole ihan niin totta kun itsestä tuntuu.

Arawn kirjoitti...

KAtu ei: "Ja kyllä minusta alkoi tuntua, että jaa, no niin se kyllä itseasiassa onkin, nyt kun kerran asiasta tuli puhe."

Itsensä mollaamisella ei ole pelkästään tuollainen vaikutus. Toinen on se, että siihen vaan kyllästyy ja turhautuu, jos siis sattuu sinänsä pitämään henkilöstä. Lisäksi se itse asiassa loukkaa ympäröivien ihmisten arvostelukykyä - haukkumalla itseään karseaksi, vaikka toiset olisivat eri mieltä, ikään kuin mitätöi näiden ihmisten mielipiteet. Ei kukaan jaksa sellaista loputtomiin.

Lord B. kirjoitti...

En ehdi tässä nyt vastaamaan erityisemmin, mutta mainittakoon, etten minäkään ihan usko, että Iskurin tyttö olisi yksinhuoltaja (saattaa olla, mutta saattaa olla olemattakin). Silti korviini särähtää se, että lapsirakkautta tunnutaan painottavan.

Nyt minua voi kai pitää sitten jotenkin ylinirsona kranttuilijana, mutta minusta ei ole ihan liikaa toivottu, että ajatukset lapsien tekemisestä osuisivat yhteen. Jos toinen on YH tai haluaa kovasti lapsia siinä, missä toisella ei ole lapsia eikä mitään erityistä halua tai kykyä sellaista kasvattaa, niin on nähdäkseni ainoastaan järkevää, ettei mitään suhdeyritelmää synny. Jos sellainen syntyisi, niin syntyisi myös niin paljon huonoa jälkeä, että maailmaa voisi sen jälkeen sanoa huonommaksi paikaksi.

katu ei kirjoitti...

Arawn on oikeassa, huono itsetunto, ja varsinkin siitä jatkuvasti puhuminen myrkyttää ihmissuhteita aika pahastikin. Monella tapaa.

mutta minusta ei ole ihan liikaa toivottu, että ajatukset lapsien tekemisestä osuisivat yhteen.

Ei toki ole, missään tapauksessa. Itsekään kun en lapsia halua niin hyvin luultavasti lopettaisin suhteen saman tien jos toinen osapuoli sanoisi varmasti haluavansa lapsia. Lähinnä tarkoitin vaan sitä, että minusta tuo ilmoituksen tyttö ei sanonut haluavansa lapsia, tai että hänellä oli niitä, pelkästään että tykkää niistä. Se saattaa olla koodia sille, että ei haittaa jos vastaajalla on lapsia, tai ehkä tulevaisuudessa haluaa lapsia, tai ehkä vaan sille, että 'olen mukava ihminen ja tykkään lapsista'. Saatan kyllä olla väärässäkin, ajattelin lähinnä, että ei kannata olla vastaamatta koska 'ehkä se haluaa lapsia'. Siitähän voisi ottaa selvää jos tutustuu.

velakin vielä kirjoitti...

Ai onko Lord B. vielä velakin (vapaaehtoisesti lapseton)? Itse olen nainen ja vela ja pariutumiseen lisähaasteensa tuo se, että en lapsia halua (ainakaan itselleni). Sinänsä minua ei haittaa, jos miehellä onkin lapsia, kunhan ei pyydä minua niiden äidiksi.

brunologi kirjoitti...

Itse en oikein tykkää linkatun "epätoivoisen vanhanpiian" tyylistä, oli hänellä lapsia tai ei. Kukkakepittely nimittäin on tarpeetonta - riittäisi sanoa, että tykkää hiukan ylipainoisista.

Tietysti kun itse olen pikemmin laiha kuin lihava, kiinnitän asiaan ehkä herkemmin huomiota. Mutta en halua myöskään lukea naisen profiilista, että hiukan plösöjen ei kannata vaivautua.

Ehkä naisten sitten pitää olla treffi-ilmoituksissaan suorasukaisia, jotta edes osa epätoivottavista miehistä ymmärtää olla vastaamatta. Minä kyllä ymmärrän puolesta sanasta.

Anonymous kirjoitti...

Olihan jännää eksyä tänne lukemaan näitä viestejä ja nähdä miten toiset ihmiset käsittävät minun pienen ja viattoman ilmoitukseni :) Ei, minulla ei ole lapsia, mutta tykkään niistä kovasti ja haluaisin jonain päivänä myös omia. Se on mielestäni ihan hyvä mainita moisessa ilmoituksessa, koska kaikki ei niitä lapsia tosiaankaan halua. Ei myöskään ollut tarkoitus loukata laihoja miehiä vähän epäasiallisella kukkakeppi-vertauksella, aina ei vaan jaksa olla niin korrekti. Nimimerkki taas on tarkoituksella hieman (mutta vain hieman, koska hermo tässä touhussa menee) liioiteltu ja itseironinen, ja myös ensimmäinen nikki joka tuli mieleen ilmoitusta värkätessä (viikonloppuilta, tämä yksin kotona villasukat jalassa syömässä suklaata.. Yhyy!)

-Epätoivoinen vanhapiika kiittää ja jatkaa epätoivoista etsiskelyä.

Gc kirjoitti...

Self Esteem

Anonymous kirjoitti...

Tiedän tunteen. Itse menen monesti lukkoon, muttaa se tapahtuu niin, että katson tätä henkilöä (naista), hymyilen ja änkytän. Mieli huutaa kokoajan "idiootti, idiootti!", mutta kun ei vaan saa mitään järjellistä aikaan. Tämä siis tietenkin jos tämä kyseinen henkilö ei ole ennestään tuttu ja on hyvännäköinen + tulee puhumaan minulle.

Eräs kassaneiti aina hymyilee (työn puolesta tottakai), mutta ei toivota hyvää illanjatkoa minua ennen tai jälkeen olevalle. Minulle hän kyllä puhuu vähän pitempään (mitä siinä kassajonossa nyt ehtii sopertaa). Itse menen suhtkoht lukkoon tässäkin tilanteessa, edellä mainitulla tavalla.

fascia kirjoitti...

Mitäh? Etkö aio katsoa sitä Ameliéta nyt viikonloppuna, varmaan löytyisi vuokraamosta tai netistä ilmaiseksi...

Muuten saatko irti mun sähköposti-osoitetta tästä tunnuksesta, voisin kommentoida paria asiaa suoraan sähköpostilla kun en tiedä mistä kaikesta aiempien inkarnaatioidesi aiheista täällä voi kommentoida.

Lord B. kirjoitti...

Olen katsellut Amelién jo muutama päivä sitten, en ole vain saanut analyysia vielä aikaiseksi. Työn alla, työn alla...

fascia kirjoitti...

Loistavaa, ei siitä kummostakaan analyysia tarvitse tehdä. Toivoin vain että siitä olisi jotain hyötyä, itse ainakin tulin ajatelleeksi asioita sen avulla.

unienvanki kirjoitti...

Jos saan ehdottaa, analyysin tyylilaji voisi olla vertaileva. Jeunet'han teki Amelien heti Alien: Resurrectionin perään. Onhan niissä yhtymäkohtia, tyyliin naisia ottamassa ohjat omiin käsiinsä.