perjantai 13. maaliskuuta 2009

Välikysymys

Palaan kommentteihin viikonlopun aikana, mutta sitä ennen:

Kertokaapa nyt, mikä järki siinäkin on, että seksin jälkeen ruvetaan röyhyttämään röökiä? Että saataisiin tärveltyä mukava muisto puistattavalla löyhkällä ja yskänkohtauksella, vai että pännisi vielä enemmän reisille ruilittu intiimi hetki?

10 kommenttia:

Arawn kirjoitti...

Öh... Juuri kukaan ei polta tupakkaa, koska se on pahaa vaan koska se on nautinnollista. On se minustakin pahanmakuista, mutta paljon on ihmisiä, joista ei ole.

Lord B. kirjoitti...

Seksin jälkeinen tupakointi kuitenkin vaikuttaisi olevan jonkinlainen normi. Viimeksi tänään törmäsin johonkin sivuun, jossa jotenkin tunnutaan oletettavan, että seksin jälkeen pannaan tupakaksi (mutta että ei voi kuulu hyviin tapoihin tehdä niin ihan heti). Myös elokuvissa usein after sex kuvataan tupakointina sängyssä. Ja nimenomaan siis vielä siten, että tällöin ei ainoastaan tupakoida kuin tupakoitaisiin ihan normaalisti kynnet keltaisina, vaan oikein erityisesti. (Kuitenkaan itsetyydytyksen jälkeen näin ei tunnuta tehtävän).

Saatan tietysti olla väärässä, mutta tällainen kuva minulle on syntynyt ja mietin, onko sille jokin syy, että näin tehdään.

Minulla tietenkin on valmiina atmistinen selitys. Korostamalla, että seksiin kuuluu oleellisena osana röyhyttely, tehdään seksistä vieläkin vieraampi asia tupakoimattomalle, siis alempitasoiselle miehelle. Kun tupakointikaan ei kuulu elämään, ei kuulu myöskään seksi.

Arawn kirjoitti...

Lordi: En ole tavannut vielä ketään, joka tupakoisi seksin jälkeen heti - saati sitten sängyssä. Se ei liene normi ainakaan tupakoimattomien parissa eikä läheskään kaikkien tupakoitsijoiden. Nykyään useimmat tupakoitsijatkin polttavat ulkona, esimerkiksi parvekkeella.

Tupakoitsijoita tuntuu olevan yhä vähemmän ja vähemmän. Suurin osa tuntemistani on jo lopettanut.

Panu kirjoitti...


Minulla tietenkin on valmiina atmistinen selitys. Korostamalla, että seksiin kuuluu oleellisena osana röyhyttely, tehdään seksistä vieläkin vieraampi asia tupakoimattomalle, siis alempitasoiselle miehelle. Kun tupakointikaan ei kuulu elämään, ei kuulu myöskään seksi.


Jumalan totuutta! Jumalan totuutta!

fascia kirjoitti...

Vai olisiko niin että tupakkayhtiöt halusivat aikanaan että seksi ja tupakka samaistetaan ja maksoivat tuotantoyhtiöille siitä että elokuvissa pistetään tupakiksi panon jälkeen.

Panu kirjoitti...

Ei, kyllä tässä on taustalla...

(airuet marssivat eteen)

(trumpetisti kohottaa torvensa)

(tuuut-töt-töt-trät-triiiiiiiit)

NUORTEN...

(tämtärämtämtäm jumputumputumpurynks)

NAISTEN...

(tuttururuttut tättärärää)

FA-SIS-TI-NEN..

(tärätättärättät rättätätättät tättärätättän tää)

PA-HUUUSSSSS!!!

(taputuksia, hurraamista, ilmassa lenteleviä serpentiinejä, hysteeristä hilpeyttä lehtereillä)

Anonymous kirjoitti...

Tupakinpolttajat panevat palamaan myös ruuan ja kahvin päätteeksi. Yleensäkin savuilla käynti liittyy tekemisen jälkeiseen taukoon tai teon 'kruunaamiseen'. Toisaalta, kun normipäivätahti taitaa olla topan verran savukkeita eli noin 1,25 tunnissa, seksin jälkeen tupakointi ei varsinaisesti liity seksiin vaan tapahtuu ihan vaan aikataulussa...
Elokuvissa tupakointi seksin jälkeen on mielestäni klisee, mutta kai sillä jotain muutakin voidaan yrittää viestiä.

pinkkisuu kirjoitti...

Itse en polta tupakkaa ollenkaan. Minä jään seksin jälkeen raukeana makoilemaan sängylle.

Ja olen tyytyväinen.

Anonymous kirjoitti...

Itselleni tuli heti ensimäisenä mieleen seksin "paheellisuuden" korostaminen - itse lasken tupakoinnin ja irtoseksin paheiksi. Ainakin näitä seksin jälkeen tupakointi-kohtauksia näkyy elokuvissa erityisesti kiihkeiden aktien jälkeen. Jos elokuvassa on kuvattu rakastelemista, tms. romanttista, niin silloin harvoin näkee tupakointikohtauksiakaan.

Tosielämässä ei tulisi mieleenikään pistää tupakaksi. Tosin enpä tupakoi muutenkaan, joten olen puolueellinen. :)

Sivukommenttina: Olipa vähän outo sivusto lordin laittamassa linkissä. Aika amerikkalaista meininkiä. Ja mitä hittoa on tämä puhe, että naiset ei tykkää parransängestä?! Grr.

-LittleEvil-

Arawn kirjoitti...

Itse veikkaan, että FAscian antama syy on aika voimakkaana tässä taustalla. Ei tuollaisia kohtauksia enää nykyelokuvissa juuri näe, kun tupakointi on julistettu hallitusten toimesta paheelliseksi.

Aiemmin tupakkaa yksinkertaisesti mainostettiin elokuvissa liittämällä se cooliuteen ja seksiin. Kun katsoo jotain vanhoja film noir -pätkiä, niissä lähes KAIKKI polttavat jatkuvasti tupakkaa. Siinä vaiheessa, kun seksiä tai siihen selkeästi viittaavaa materiaalia saattoi jo näyttää valkokankaalla (kun Koodi murtui), totta kai tupakkayhtiöt kiiruhtivat työntämään tupakan mukaan kuvioon.

Seksi myy.