sunnuntai 22. helmikuuta 2009

öyrrraah

Koska en tietenkään ollut ulkona lauantai-iltana, katselin televisiota. Sieltä tuli ruotsalaiselokuva Hip Hip Hora. Vaikka se kertoikin normaaleista nuorista, se toi osin mieleen myös omat yläasteaikani - ainakin siinä esiintyneiden öyhölän poikien "hauskat" jutut homotteluineen kuulosti tutulta. Kuten myös pääosatyttöjen suuret odotukset yläasteelta.

Mutta oliko minunkin aikana yläasteikäisten kotibileet massatapahtumia, joissa joka ainoa ryyppää kuin kokenutkin öyhönmäkeläinen, ja kaikki antautuvat hurjiin seksikokeiluihin? En saanut kyllä koskaan kutsua minkäänlaisiin bileisiin, joten en ihan totta tiedä.

Toinen hauska huomio oli se, että elokuvassa ei ollut yhtä ainoaa ATM:ää. Tytöt (ja alunperin myös päähenkilö Sofie) rakastuivat Mouseen, koulun kingiin, joka junailee peniksensä ja öyhömaineensa pakottamana Sofien romahduksen ja itsemurhayrityksen. Muunlaisia poikia elokuvassa ei oikein ole lukuunottamatta Sebbeä, joka rakastuu Sofieen. Hänkään ei ole ATM, koska hengailee kovien jätkien kanssa ja kuuntelee räppiä.

Elokuvan ehdottomasti söpöimmän tytön Emman ongelmat kylläkin sivusivat ATM-ongelmatiikkaa, mutta hänkin jäi sitten vähän sivuhahmon rooliin, jonka funktio oli osoittaa aikuisemman ja poikia kypsemmän sukupuolen nuorten edustajien kyky puukottaa kaveria selkään ja madella sitten mielinkielin takaisin bestiksen kanssa väleihin.

Ei kommentteja: