tiistai 6. tammikuuta 2009

Uusi vuosi

Kun sitä kerta kysyttiin, niin voin paljastaa, että olin uutenavuotena baarissa. Vähemmän yllättävää lienee, että yksin sain istua koko illan. Toisaalta, ei paikalla kyllä ollutkaan muita kuin muutama nuorempi mies ja koko joukko paikallisia kapakoiden vakioasiakkaita. Vissiin yksi parikymppinen tyttö näkyi alkuillasta, ja hänkin jossain hyppyritukkaporukassa. Sen verran minua kyllä häiriköitiin, että joku humalainen mutisi heidän paikassaan käyvän nykyisin niin omituista porukkaa.

En minä kyllä ymmärrä vieläkään, miten jostain baarista voi löytää seuraa, ellei ole nainen tai remupelle. Ujolle nörttimiehelle kaikki naiset kulkevat isoissa, pelottavissa porukoissa, tai ovat poikaystäviensä kanssa liikkeellä. Kuten muutama merkintä sitten tuli puheeksi, sinkkunaiset eivät tunnu käyvän missään julkisissa tilaisuuksissa ainakaan yksin eli niin, että heitä voisi edes harkita lähestyvänsä. Jos he jossain käyvätkin, niin heillä on kilpenä ystävätär, joka estää ainakin estyneemmän miehen yritykset. Ehkä se on tarkoituskin, että vain remupellet pääsevät yhteyteen.

10 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Baarissa olo yksin = fail. Mieluummin kannattaa jäädä kotiin. Yksinäiset miehet baarissa herättävät lähinnä sääliä ja huvittuneisuutta (elleivät sitten ole selviä YTM:iä). Parempi ottaa kaveri mukaan aina, ja jos ei ole kaveria niin sitten jäädä sinne kotiin vaikka nettitreffailemaan (ellei ole todennäköistä että baarissa on joku tuttu jonka seuraan voi huoletta liittyä).

Sinkkutytöt eivät tietenkään liiku baareissa tms julkisissa tilaisuuksissa yksin, joku ällöttävä friikkihän voisi tulla iskemään. Tai vaikka raiskata. Liikkuvat pariskuntana/isompana joukkona. Tällaista joukkoa uskaltaa mennä jututtamaan, tosin kannattaa mennä juttelemaan sen kaverin kanssa. Yksin iskeminen on fail (tytöt kattoo ettei tuolla raukalla ole edes kavereita) ellei ole jo se edellä mainittu selvä YTM.

Näin IMHO.

-Herra anonyymi

Anonymous kirjoitti...

Naisena sanoisin, että paras tapa löytää sopiva nainen on muualta kuin baarissa.

En tiedä, mutta pystyisitkö nörttitaitoinesi pääsemään opettamaan parikymppisille humanistitytöille atk:ta paikalliseen oppilaitokseen, esimerkiksi Työväenopisto, amk tai kauppaopisto? Perusta oma toiminimi ja tarjoa palvelua opinnoista vastaaville henkilöille.

Lord B. kirjoitti...

Itseasiassa en pidä baarissa oloa yksin epäonnistuneena ratkaisuna. Baarissa (ja tarkoitan nyt lähinnä sellaista kapakanomaista olutravintolaa tai peruskaljakuppilaa, en yökerhoa jossa soi muotimusiikki täysillä) on oikeasti mukava käydä kavereiden kanssa. Jopa yksin on toisinaan mukava käydä yhdellä, jos ei huvita kotiin kantaa juomisia. Se on kuitenkin vähän eri asia kitata pullosta perusoluita kuin juoda se tuopista baarissa samalla normaali-ihmisten menoa seuraten.

Naisten iskeminen baarista taas on toinen juttu. Jälkimmäisen anonyymin kanssa olen oikeastaan jo vuosia ollut samaa mieltä - sopiva nainen löytyy muualta. Ehkä hyvällä tuurilla voisi samassa paikassa olla samaan aikaan juuri sellainen, josta voisi tykätä, mutta käytännössä tällaiseen naiseen törmää ja tutustuu muualla. Harrastusten parista en vain ole onnistunut löytämään. Aika yksinäisen miehen harrastuksia minulla tietenkin on, mutta esimerkiksi johonkin tiettyyn genreen keskittyvillä elokuvajuhlilla ei kenenkään pysty saamaan kontaktia, vaikka luulisi olevan edes jotain yhteistäkin.

En tiedä riittävätkö nörttitaitoni siihen. Matematiikkaa minä osaan paremmin. Valitettavasti kuitenkin vakituinen palkkatyö käytännössä estää sivutyöt, ellen sitten haluaisi luopua lopuistakin vapaa-ajan rippeistä.

unienvanki kirjoitti...

"...mutta esimerkiksi johonkin tiettyyn genreen keskittyvillä elokuvajuhlilla ei kenenkään pysty saamaan kontaktia, vaikka luulisi olevan edes jotain yhteistäkin."

Tämä on varmasti totta, mutta kun tietääkseni et ole vielä kokeillut Docpoint-tarjontaa, et voi lopullisesti lyödä kantaasi lukkoon. Tyttölöisten tiedostavuus voi nousta siellä kyllä häiritsevälle tasolle, mutta ehkä voisit markkinoida etukäteen itseäsi elokuvaseuraksi blogissasi. Enhän minä muuten ehdottaisi, mutta jotenkin vain tuli mieleen sellainen eksistentialistinen trippi, jossa Boredom menee naisen kanssa treffeille katsomaan Tysonin:

http://www.docpoint.info/node/666

(Katso nyt osoitteen alasivunumeroakin!" Vaarana tällaisessa kokeilussa on tietysti tietoisuuden nyrjähtäminen, mutta elämässä pitää ottaa riskejä. Nyt vaan ostat kaksi lippua ja laitat mainoksen esiin. Tarjoan kaljat, jos teet tuon ja kirjoitat vielä raportin.

Lord B. kirjoitti...

Hahaa! Lupasit sitten kanssa. Täytyy töiden jälkeen tarkastaa tarkemmin tapahtuman tarjonta mutta vannon, että menen katsomaan ainakin Tysonin. Sinnehän pitää varmaan tilata kaksikin lippua - hurja riski, josta todennäköisimmin jää tappiolla, mutta ei kai auta.

Lord B. kirjoitti...

No jumalauta, Finnkinon verkkokauppaan ei sovi oma nettipankkini. Nyt joutuu odottamaan ainakin huomiseen, että saa ylipäätään tilattua. Aiemmin ei uskalla mainostaakaan.

unienvanki kirjoitti...

...tai sitten kävelet Omenaan ja ostat liput sieltä? Kyllähän ne Finnkinon teatterissa esitettävät leffat ovat myynnissä mistä tahansa Finnkinon teatterista. Sinullahan on nyt kyllä win-win -tilanne, kun menin tuon kaljan lupaamaan.

Itsekin pitäisi ostaa jotain lippuja, mutta työmatkan takia ainoastaan viikonloppunäytökset käyvät.

Lord B. kirjoitti...

Ahaa, aivan niin - niitä siis saa sieltäkin. No sitten. Kyllä minullakin viikonloppunäytökset menevät etusijalle. Kyllähän sitä arkisin voisi illalla Helsinkiin lähteä, mutta siinä on aina vähän se riski, että työpäivä yllättäen venyy.

Lord B. kirjoitti...

Huomautan muuten, että kirjoitit "kaljat". Sen tietysti voi tulkita yhtenä oluena, mutta sitten toisaalta...

Väliaikatietona, että 8 elokuvaa tulisi kai sitten käytyä katsomassa. 9 lippua yhteensä. Kyllä tulee kalliiksi, kun ei jaksa kuitenkaan pyörällä reissata eestaas. Arkisin kumpaankaan suuntaan, viikonloppuisin taas.

unienvanki kirjoitti...

Hmmm. En ole itse vielä ehtinyt valkata katsottavia, kun on pitänyt katsoa Trekkiä.

Tuli muuten tuota ilmoitustasi lukieassa mieleen linnunradan käsikirjan epätodennäköisyysgeneraattori. Vaikkei periaate toki ollenkaan sama ole, niin on siinä jotain tutun oloista.